02-04 Nisan 2019 Adli Belge İnceleme Kursu 1. Duyuru

Değerli Adli Bilimciler,

04-07 Nisan 2019 tarihlerinde Paloma Pasha Resort Özderede  gerçekleştirilecek olan 16. Adli Bilimler Kongresi’nde Derneğimiz tarafından 02 Nisan 2019 (saat 13.00’de başlayacak)- 04 Nisan 2019 (saat 13.00’e kadar sürecek) tarihlerinde paralel oturum şeklinde Adli Belge İnceleme Kursları düzenlenmiştir. Kurslar ile ilgili açıklamalar ve kurs programları aşağıdadır.

Not: Kurslara günlük katılım sağlayıp otelde konaklamayacak katılımcıların, otelin her şey dahil konseptinden kaynaklanan öğle yemeği ve kahve arası paket ücretlerini organizasyon şirketine ödemeleri rica olunur.
ABİDER YÖNETİM KURULU

BAŞVURU FORMUNU İNDİRMEK İÇİN TIKLAYINIZ.

TEMEL DÜZEY ADLİ BELGE İNCELEME EĞİTİMİ-I (TEORİK)*

SaatKonu
1Giriş ve Temel Kavramlar
1Adli Belge İncelemelerinin Ulusal ve Uluslararası Düzeyde Dünü-Bugünü
2Adli Belge İncelemelerinde Yasal Prosedürler
2Adli Belge İnceleme Öncesi Dikkat Edilecek Hususlar
1El yazısının Anatomo-Nöro-Fizyolojisi
2Yazı Materyalleri (Kağıt, kalem, mürekkep, v.b.)
2Sorgulanan ve Karşılaştırma Belgeleri Ayırımlar-Özellikler
1Belgelerin Korunması, Taşınması
2El yazısı Tanı Unsurları-Majör Bulgular
2Adli Belge İncelemelerinde Rastlantısal Bulgular-Minör Deliller-I
2El yazısını Etkileyen Dış ve İç Etmenler
2Sahtecilik Konusunda Temel Bilgiler

Toplam    20 SAAT

İLERİ DÜZEY ADLİ BELGE İNCELEME EĞİTİMİ (TEORİK+UYGULAMA)**

SaatKonu
3Adli Belge İncelemelerinde Kullanılan Laboratuvar Teknikleri
3Pratik Çalışma
2Dosya Tartışması
2Dosya Örnekleri Üzerinde Pratik Çalışma
3Mürekkep Yaş Tayini Yöntemleri ve Uygulamaları
3Sahtecilik Pratiği
3Yapılandırılmış Dosyalar Üzerinden Rapor Tanzimi Uygulaması
1SINAV

Toplam    20 SAAT

TEMEL DÜZEY ADLİ BELGE İNCELEME EĞİTİMİ-I için:

• Bu eğitime katılanların “İleri Düzey Adli Belge İnceleme Eğitimi” alabilmeleri için ABİDER tarafından ileri bir tarihte düzenlenecek 20 kredilik “Temel Düzey Adli Belge İnceleme Eğitimi II” ‘ye katılmaları gerekmektedir.
  • Bu eğitime katılanlara “TEMEL DÜZEY ADLİ BELGE İNCELEME EĞİTİMİ-I” katılım belgesi verilecektir.
  • Kurs katılım ücreti 16. Adli Bilimler Kongresi Kayıt ve Konaklama ücretinden bağımsız olarak 1250 TL olup Derneğin Garanti Bankası İstanbul Üniversitesi Şubesi (MÜŞTERİ NO: 40925587 HESAP NO: 521/6299284)
    “TR62 0006 2000 5210 0006 2992 84” IBAN hesabına “bağış” açıklaması ile yatırılmalıdır.
  • Kursa katılım için başvuru formu doldurulmalı ve ücret yatırıldığına dair belge ile birlikte Derneğimizin Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Rıza YILMAZ’a ait dr.riza.yilmaz@gmail.com e-posta adresine gönderilmelidir. Kursa katılacak olanlar Yönetim Kurulunca belirlenecek olup, ücret yatırılmış olması kesin katılım hakkı vermeyecektir.
  • Ekstra gece taleplerinizi online kaydınızı yaparken giriş/çıkış tarihlerinden seçerek belirtebilirsiniz.Kayıt ve konaklama işlemleriniz ile ilgili sorularınız için nihan@nlmice.com adresinden Nihan İğneci ile iletişime geçebilirsiniz.

**İLERİ DÜZEY ADLİ BELGE İNCELEME EĞİTİMİ için:

• ABİDER’in daha önce gerçekleştirdiği “Temel Düzey Adli Belge İnceleme Eğitimi I ve II” programına katılmış olması gereklidir.
  • Bu eğitime katılanlar sınav sonrası başarılı olmaları halinde sertifika almaya hak kazanacaktır.
  • Katılımı kabul edilmiş olup kursa katılmayan kişilerin yatırdıkları ücret iade edilmeyecektir.
  • Kursa katılım için aşağıdaki başvuru formu doldurulmalı ve ücretin yatırıldığına dair belge ile birlikte Derneğimizin Eğitim Sorumlusu Prof. Dr. Rıza YILMAZ’a ait dr.riza.yilmaz@gmail.com e-posta adresine gönderilmelidir. Kursa katılacak olanlar Yönetim Kurulunca belirlenecek olup, ücret yatırılmış olması kesin katılım hakkı vermeyecektir.

Bir yorum yapın